Skip to main content

Om mig

Hur hamnade jag här? Hur blev jag föreläsare och inspiratör, eller, som jag helst kallar mig själv – en berättarkonstnär?

Vissa saker föds man med. Vi får ett knippe förutsättningar, och har man tur får man också utnyttja dem i livet. Redan som helt ung upptäckte jag kraften och lyckan i att förmedla energi och glädje till andra. Tidigt i livet blev det tydligt för mig att det är lyckligare att ge än att få. Interaktionen med andra människor och deras respons har alltid gjort mig pirrig av glädje. Det är något som ger mig mer energi än det förbrukar. Det är en verklig gåva, det inser jag, och jag tar den inte för given.

Vissa saker kan man heller inte ändra på. Jag har aldrig kunnat förställa mig eller spela någon annan än den jag är. Det ni ser är det ni får. Jag kan inte fejka. Det betyder att mina föreläsningar alltid är dynamiska. Jag ger järnet. I samspelet med publiken kommer ögonblickliga infall, idéer och anekdoter. Det är ni som medspelare, åhörare och deltagare som ger mig kraften och inspirationen.

Nu har det gått 30 år och jag har haft tusentals fantastiska möten och upplevelser med människor – i Sverige och utomlands, på små och stora arenor. Min kärlek till berättandet har bara växt med åren.

Numera vågar jag titulera mig ”äkta berättarkonstnär”. Varmt välkommen till någon av mina föreläsningar!

PS: Vad är grejen med 🎈?? Den röda ballongen har varit min ständiga följeslagare och står för ett vardagstänk där energi och glädje blir lösningen på många problem, både små och stora. Kom och lyssna så får du se 🙂

… men hur bra är jag egentligen? Det överlåter jag åt en kollega att berätta! 😉

Susanne har en ovanlig kombination av hjärta och hjärna, spontanitet och eftertänksamhet, lekfullhet och allvar, erfarenhet och nyfikenhet. Toppat med en enorm portion energi!

Detta utnyttjar hon till fullo i sina föreläsningar och blandar egna värdefulla insikter med kunskap som hon fått både praktiskt och teoretiskt, men inte minst genom en intensivt social interaktion med människor av alla åldrar och från olika sociala bakgrunder.

Susannes uppriktiga intresse av andra människor är kanske det som främst har gjort henne till en så uppskattad föreläsare.

Susanne sprider generöst energi och livslust som är direkt smittsam. Och hon gör det med respekt och förståelse, inte med (kläm)käcka hejarop. Hon vill lyfta oss individuellt för att stärka vår förmåga att samarbeta och hantera förändringar. Hur då? Genom att utnyttja våra individuella erfarenheter och positiva egenskaper för att generera kollektiv kraft som motiverar hela gruppen.

Det låter lättare sagt än gjort, och det är det också. Men Susanne har lyckats med denna konstart i över 30 års tid och blivit en eftersökt föreläsare och inspiratör, eller som hon säger själv, en berättarkonstnär.

Susanne blev Årets Nyföretagare 1991 för sitt arbete med att utveckla och genomföra utbildningar som höjer lokalvårdares status och engagemang. Hon har med samma starka patos fortsatt sitt arbete i den andan.

Vad tycker andra om Susanne?

Vill bara tacka för en jättebra föreläsning i fredags. Har fått spontana kommentarer
både via mail och personligen och alla är eniga, det var jättebra! Ett angeläget budskap levererat på ett sätt som berör. En bra mix av humor och allvar.

Tullängsskolan

Tack för senast och för en fantastisk föreläsning. Har fått feedback från mina kollegor som också tyckte att det var oerhört givande. Tänkte på dig i helgen när vi promenerade i skogen bland blå- och vitsippor och kände doften av varm bark. Var så sugen att bara lägga mig ner och njuta.

HeléneKarolinska Institutet

Men vilken underbar förmiddag du bjöd på! … Jag satt och bara väntade på att få höra mer av dig och dina erfarenheter. Försökte återberätta för mannen när jag kom hem, men det gick inget vidare ... fast han gillade historien om de två männen i bastun ... såklart! Tack så hemskt mycket.

Annica

Vilken föreläsning! Jag njöt, skrattade, blev påmind, arg, eftertänksam. Du är en sådan varm människa! ALLA var så nöjda och uppfyllda när kvällen var över! Jag är också glad att jag fick köpa boken – nu kan man gå tillbaka och fortsätta ”tänka till” över hur man har det i livet. TACK!

KarinStudieförbundet Vuxenskolan

Jag var nyss på ditt seminarium om energi och arbetsglädje och vill bara berätta att du gjorde min dag! Din pepp gav mig en sån energibomb att min ballong självfylldes. Fantastisk känsla! Fortsätt göra det du gör!

Cornelia JeppssonSony Mobile Ericsson

Vilka fantastiska dagar! Hoppas du kände som vi att det gick hem, därav alla positiva
kommentarer från dina föreläsningar. Här följer ett exempel: ”Hon träffade ett väldigt känsligt kärl i mitt hjärta, nämligen glöden och passionen som jag hade förr i tiden. Jag upptäckte att det aldrig är för sent. Tusen tack!”

Förvaltningschef, Mölndals kommun

Jag vill bara tacka för en otroligt inspirerande, rolig och tänkvärd föreläsning i onsdags på Vallby säteri. Med detta i bagaget fick du mig, och jag vågar påstå samtliga i teamet, att tänka till och därmed skapa de förutsättningar som måste till för att vi ska bli ett nytt och bättre team. Dina avslutningsord kommer jag aldrig att glömma. … Du såg säkert mina tårar för jag kunde inte hålla dem tillbaka.

MajsanCampell Soup Sweden AB

Vilken underbar förmiddag du bjöd mig (och 530 andra) på. Det stämmer verkligen vad som sägs om dig, ”det sitter kvar”. Tack än en gång för att du bjöd på dig själv på ett lätt och visuellt sätt, förmedlade glädjen med att leva.

Inga-Britt KarlssonCaremas konvent i Norrköping

Tack så mycket för en mycket givande förmiddag och för det samtal vi hade, önskar att jag hade fått prata mer med dig. Din föreläsning berörde mig väldigt mycket, hade ibland svårt att hålla tårarna tillbaka. Nu riktigt längtar jag hem så att jag kan börja läsa din bok. Tack än en gång.

Ancie Lago

Inte fattade vi vad vi hade bokat till vårt regionmöte. Efter hjärtat i halsgropen (du vet vad jag menar...), diverse bensprattel och sång (nervositeten dallrade) så kommer du och håller det bästa, mest inspirerande och livsbejakande framträdande jag beskådat. Dagarna efter har jag levt på ruset från den glädje, de tårar och de känslor du förmedlat. Nu vill jag ha boken!
Stor kram från hängiven åskådare.

Annika Jönsson

Kontakta mig!

    Kolla läget!

    Det är aldrig fel att kolla läget. Vilken föreläsning skulle passa er bäst? Vilka behov har ni? Skulle en mix av två föreläsningar vara en bra idé? När är jag ledig? Är jag rätt föreläsare för er?

    Vi kan träffas över en kaffe i verkliga livet, vi kan ses på Teams eller Zoom eller höras på telefon – ett kort möte brukar räcka för att ni ska få en uppfattning om mina föreläsningar och om mig som person. Och ibland kan det landa i en helt ny idé.

    Välkommen att höra av dig.